maanantai 27. lokakuuta 2014

Hetkeni huipulla

Kävin viime perjantaina testaamassa uuden Solo Sokos Hotel Tornin Grill It -ravintolan lounaan, ja piipahdin katsastamassa myös tornin huipulla sijaitsevasta Moro Sky Barista (kyllä, sen nimi todella on se...) maisemia.

Sekä lounas alakerrassa, että yläkerran baari olivat todella positiivinen yllätys! Ylipäänsä nuo vanhoihin veturitalleihin rakennetut ravintolatilat, samoin kuin hotellin yleiset tilat olivat varsin tyylikkään näköisiä paikkoja, ja suuret tallin ikkunat toivat paljon valoa tilaan. Lounasravintola Grill It:in yhteydessä on myös Paja Bar, joka on suunniteltu yhteistyössä Popedan, Eppu Normaalin ja Yön kanssa ja sisustettu vanhojen manserockin ikonien soittimilla, kultalevyillä ja esiintymisasuilla. Baarissa on myös aito vinyylillä toimiva jukebox. Lisäksi baari on erillinen ruokaravintola, ja sen á la carte -lista on eri, mitä lounasravintolan puolella. Ruokalistatkin henkivät suomirockin kulta-aikaa, sillä ne muistuttavat vinyylilevyjen kansia.

















Lounas noutopöydästä maksaa 14€ ja erityisesti salaattipöydän valikoima oli todella mainio. Tarjolla oli vihersalaattia, kurkkua, tomaattia, paistettuja kasviksia, marinoituja herkkusieniä, valmiita kurkku- ja rapu-couscous-salaatteja, oliiveja ja mozzarellaa, keitettyä kananmunaa, kylmäsavulohta ja kahta erilaista itse leivottua leipää. Lämpimien ruokien osalta vaihtoehtoja oli vähemmän, mutta kasvispuolelta oli ainakin kermaperunaa ja uuniporkkanoita tuona päivänä, samoin kuin porsaanpaistia, joita otin itse. Ilmeisesti yksi vaihtoehto oli kirjolohikiusaus, mutta sitä en maistanut. Olisi hyvä, että ruokalajit olisi mainittu jossakin. Mutta kaikki oli siis hyvää, eikä hinta mielestäni tuosta ole päätä huimaava, vaikka onkin normaalia lounasta tyyriimpi. Jälkiruuaksi oli vielä lisäksi tuoretta ananasta kinuskikastikkeella kuorrutettuna.

Ruuan jälkeen näköalahissi kyyditti tosiaan nopeasti hotellin ylimpään, eli 25. kerrokseen, josta avautuvat hienot maisemat Tampereen yli. Ja jos olin etukäteen hieman kritisoinut hotellin rumaa ulkonäköä, niin sisältä se ainakin osoittautui oikein tyylikkääksi paikaksi. Ylimmän kerroksen baari jopa oli vielä erityisen viihtyisän oloinen, ja puolen päivän aikaan tosin sen verran täynnä, että en sinne jäänyt istumaan. Täytyy palata sinne toisena ajankohtana varta vasten, sillä baari on tosiaan ihan yleisessä käytössä, eikä sinne päästäkseen tarvitse olla hotellin asiakas. Jokatapauksessa mielenkiintoinen ja tyylikäs design tekee jättikokoisten maisemaikkunoiden ohella tästä erittäin kivan paikan. Ehdottomasti koko hotelli on kansainvälisintä, mitä Tampereen ravintola- ja ajanviettopaikoista tällä hetkellä löytyy. Ja kun tähän lisätään vielä erityisesti kesäaikaan takuulla jättimenestykseksi muodostuva ulkoterassi, tiedän minne ensi kesänä tulee paikalliset terassireissut tehtyä :)

Mutta kuvat puhukoot loput puolestaan. Hotelli sijaitsee siis aivan Tampereen rautatieaseman vieressä.




















11 kommenttia:

  1. Oho, kivan näköinen paikka sisältä! Tuo hotelli on jotenkin karmivan näköinen ulkopuolelta. Sellainen Mordor meininki, Sauronin silmä vaan puuttuu. O_O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo. Sitä kutsutaan ihan yleisesti Sauronin torniksi täällä :)

      Poista
    2. Oho, enpä tiennytkään. :D Ihmekös tuo sitten että tuli ensimmäisenä Taru sormusten herrasta mieleen..

      Poista
    3. Ikävä riistää ilosi :) Mutta siis tietyissä piireissä ainakin. Ja ruma se mun mielestä edelleenkin on ulkoapäin, mutta sisältä tosiaankin upee!

      Poista
  2. Olin jo ihan et plääh, mutta ompas se tosiaan kiva sisältä! Nyt muuttu ennakkokäsitys :D

    VastaaPoista
  3. Onkohan tuo "kattoterassi", mikälie ylin kerros lasiseinineen avoinna iltamyöhään? Olis nimittäin varmasti aika hienon näköiset maisemat; kaupungin valot loistais ympärillä pimeässä yössä.. Vähänkö ois hienoo siinä sitte ryypiskellä (tai mitä vaan)! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se mun käsittääkseni on auki yhtä myöhään kuin baarikin, koska ei siellä oo mitään huolta et siitä yli pääsee. Eli viikonloppuna kahteen saakka, tosin pimeehän tulee nyt jo viiden aikaan :P

      Poista
    2. Oijoi, hienoo :) Ehkä määki joskus pääsen!

      Poista
  4. Kyl varmasti. Sun pitää alkaa vaatiin enemmän sellasissa paikoissa käymistä täällä, mitä sä ite haluat tehä kun tuut :)

    VastaaPoista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.